(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Tažený jablečný závin - štrůdl
Potřebné ingredience
200 g hl. mouky,
špetka soli,
4 lžíce oleje,
1 žloutek,
asi 60 ml vlažné vody (i více - dle potřeby, aby bylo těsto vláčné)
Postup přípravy
Zaděláme těsto a necháme asi 1/2 hod. odpočinout pod horkou mísou.
Osmažíme si strouhanku na másle nebo heře.
Těsto rozdělíme na 2 díly (takže z tohoto množství máme 2 šišky).
Těsto rozválíme na hodně slabý plát, posypeme osmaženou strouhankou, nastrouhanými jablky, cukrem, skořicí, mletými ořechy (rozinkami) a stočíme jako roládu.
Stočený závin potřeme rozpuštěnou herou a dáme na olejem vymaštěný plech.
Upečený závin ještě horký potřeme rozpuštěným máslem.
Vychladlý pocukrujeme.
Osmažíme si strouhanku na másle nebo heře.
Těsto rozdělíme na 2 díly (takže z tohoto množství máme 2 šišky).
Těsto rozválíme na hodně slabý plát, posypeme osmaženou strouhankou, nastrouhanými jablky, cukrem, skořicí, mletými ořechy (rozinkami) a stočíme jako roládu.
Stočený závin potřeme rozpuštěnou herou a dáme na olejem vymaštěný plech.
Upečený závin ještě horký potřeme rozpuštěným máslem.
Vychladlý pocukrujeme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé